Coaching Jacqui Halmans

Individuele Coaching

Coaching

Een leidend motto voor mij als coach is: ‘We gaan zo diep als nodig en houden het zo licht als mogelijk’. In mijn jarenlange praktijk ben ik er achter gekomen dat diep graven en alles onderzoeken niet perse tot betere resultaten leidt dan op een concrete en speelse manier aan de slag gaan met dat wat je wilt bereiken. Uiteraard zijn inzicht en bewustzijn belangrijke fases in een leerproces. De ervaring zorgt voor de daadwerkelijke verandering.
Het gedachtegoed van Transactionele Analyse (TA) en Voice Dialogue vormt het kader van waaruit ik werk. In beide heb ik jarenlang opleiding genoten. De kracht van beide stromingen is dat je op een verrassende en waarderende manier leert kijken naar wie je bent en wat je doet. Vanuit dat inzicht maak je ruimte voor nieuw gedrag en andere keuzes die leiden tot de doelen die je jezelf stelt.

Ik ben corporate coach voor Ahold, Menzis, Zorgverzekeraars Nederland en Boskalis.

Coachingsonderwerpen
Onderwerpen waarin ik coach zijn: bewustzijn/zingeving, leiderschap, omgaan met veranderingen, balans werk-privé, overtuigen/beïnvloeden, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, time-management, zelfvertrouwen, assertiviteit, omgang met anderen.

Coachtraject
Coachen is een ontwikkeltraject dat leidt van A naar B. Dit pak ik gefaseerd aan.

 • We starten met een klik/intakegesprek (coachvraag bepalen en ervaren klik).
 • Optioneel is een driegesprek met de leidinggevende (ontwikkelvraag bekijken vanuit perspectief organisatie).
 • Vervolgens stel ik een coachcontract op (dit is leidend voor het coachtraject).
 • Dan volgt een traject van gemiddeld 5 coachingssessies van elk anderhalf uur.
 • We eindigen met een evaluatiegesprek (bepalen of het gewenste resultaat is behaald). Ook hier is desgewenst een driegesprek met de leidinggevende mogelijk.
 • Verlenging is mogelijk met een aantal knipkaartsessies (60 minuten af te nemen binnen een periode van 3 tot 12 maanden).

Locatie
De coachings vinden plaats op een sfeervolle locatie aan de Nieuwe Gracht 29 in Utrecht.

Teamcoaching

Teamcoaching

Naast individuele coaching begeleid ik ook teams. Teams lijken in hun ontwikkeling op mensen. Zoals een mens zich ontwikkelt van peuter naar puber naar volwassene, zo ontwikkelt een team zich ook op een dynamische manier naar een vitaal en effectief team. En net als bij mensen ontwikkelt een team ook bepaalde gedragskenmerken en onderliggende denkpatronen en heeft het een aantal competenties te leren om gezond en succesvol door te kunnen groeien naar een volgende fase.

Als teamcoach stimuleer ik de teamleden om gezamenlijk eigenaarschap voor de professionele ontwikkeling en het resultaat daarvan op zich te nemen. Ik motiveer en stimuleer om de volgende fase van teamvolwassenheid in te gaan. Ik doe dit vooral door inzicht te geven in de wijze waarop het team met elkaar omgaat en maak helpende en belemmerende patronen in die omgang bespreekbaar. Door het inzetten van diverse interventies creëer ik beweging. Ze zijn veelal speels, met high impact en ervaringsgericht. Wat ik niet doe als teamcoach is vertellen wat het team moet doen, de verantwoordelijkheid van de teamleden of de leidinggevende overnemen en me bemoeien met de inhoud van het werk. Als Profile Dynamics consultant zet ik daar waar het ondersteunend is, de drijfverenanalyse van Profile Dynamics in. Deze analyse geeft inzicht en draagt bij aan het versterken van de samenwerking binnen een team.

Coachtraject
Ook bij teamcoachen ga ik gefaseerd te werk.

 • Het traject start met een intakegesprek met de leidinggevende/opdrachtgever (onderzoeken teamontwikkelvraag en het gewenste resultaat).
 • Daarna volgen intakegesprekken met (een deel van) teamleden (onderzoek probleem, vraag en gewenst resultaat vanuit perspectief teamleden en beeldvorming van onderliggende denk- en interactiepatronen).
 • Op basis van de voorbereiding stel ik een teamcontract op (probleem, inhoudelijk vraag, gewenste resultaat, plan met bijbehorende interventies, rollen, taken en verwachtingen).
 • Daarna volgen de teamsessies waarin het team aan de slag gaat. Het aantal en de invulling is afhankelijk van de vraag en het resultaat, en kan variëren van een teamsessie waarin onderliggende patronen onderzocht worden, het bijwonen van een of meer werkoverleggen, een teamtraining met bijvoorbeeld als onderwerp feedback geven of een teambuildingsactiviteit met het accent op samenwerken. Ook kan het ontwikkelen van een teamvisie onderwerp zijn.
 • Het traject eindigt met een evaluatie met de opdrachtgever waarin de borging een belangrijk onderwerp vormt.
 • Zij daagt je op speelse en intuïtieve wijze uit om tot de kern van je probleem te komen. Ondanks haar vriendelijkheid laat zij je niet los, daardoor kom je snel tot verrassende inzichten.

  Alle de Wit Service Delivery Manager Albert Heijn
 • Tijdens ons teamcoachingstraject heb ik Jacqui leren kennen als een warm en betrokken mens. Jacqui slaagt er in om deelnemers in een korte tijd op hun gemak te stellen. Met haar doortastende en scherpe vragen weet ze snel tot de kern te komen. Door haar humor en zelfspot geeft ze deelnemers het vertrouwen om het moedige gesprek aan te gaan. Als je op zoek bent naar een teamcoach die op een veilige manier de confrontatie in het team kan aan gaan, dan ben je bij Jacqui aan het goede adres.

  Mischa Strating Manager Learning & Development Boskalis
 • Bijzondere manier van coaching, waar je écht uitgedaagd wordt en praktisch aan de slag gaat. Na een coachingsessie met Jacqui fietste ik met nieuwe energie weer naar mijn werk.

   

  Jessica de Jong Formulemanager Flexx DAS
 • Ik ervaar Jacqui als een warm en betrokken coach. Meevoelend en mee-verend met wat bij mij past, maar ook stevig genoeg om me van weerwoord te voorzien of mij van een andere invalshoek bewust te maken. Ik vind het heel prettig dat ze diverse oefeningen ‘on the spot’ inzet, zodat het niet alleen bij praten blijft, maar ik ook aan den lijve mijn vraagstukken en de bewegingen daarin kan ervaren.

  Marith
 • Jacqui is gewoon echt een top-coach! Super oprecht in het contact en ik heb heel veel handvatten aangereikt gekregen waar ik ook echt iets mee kan!

  Iris Daemen Supermarktmanager Albert Heijn
 • Medio 2016 heb ik ervaren hoe krachtig Jacqui in haar vak is. Zij kijkt, luistert en vraagt dóór de buitenkant heen waardoor onbewuste motivaties boven water komen en je bewust wordt over jezelf. Vervolgens gaat zij dan verder om scherp te krijgen welke onbekende factoren buiten zicht bleven of lijken te zijn die wel invloed daarop hebben. De combinatie van Jacqui’s professionaliteit en integriteit is uniek en bewonderenswaardig. Ik kan Jacqui aanbevelen voor een ieder die wil weten waarom zij/hij reageert op een ander om zichzelf daarmee verder te ontwikkelen. Wil je écht in je spiegel kijken dan is Jacqui de expert die jou daarbij helpt! Jacqui dank voor alle inzichten!

  Stanley Schardijn

Start typing and press Enter to search