transactionele analyse on tour

TA on Tour

TA on Tour

Van praten over …. naar duurzame gedragsverandering

TA on Tour is een inspirerend en leerzaam programma voor ervaren trainers, coaches en professionele begeleiders die met behulp van Transactionele Analyse in minder tijd diepgaande en duurzame resultaten willen bereiken in het begeleiden van groepen (trainingen en teams) en individuen (coachees en medewerkers).

Je kent het vast wel, het gevoel dat je wel een ‘goed’ gesprek hebt gevoerd met je coachee maar dat de ander niet echt in beweging is gekomen. Dat de ander wel snapt waarom hij iets doet of niet doet maar dat de stap naar nieuw gedrag wel erg lang uitblijft of helemaal niet gezet wordt. Word je ook wel eens moe van het trekken aan een ‘dood paard’? Heb je ook wel eens het idee dat er misschien wel meer moet gebeuren. Maar hoe dan? 

De 3 P’s
De TA on Tour is Persoonlijk, Praktisch en Plezierig. Aansprekende thema’s zoals omgaan met problemen/veranderingen en werken aan relaties staan centraal en worden benaderd via een TA-concept. We gaan lekker aan de slag: veel oefenen met elkaar en op elkaar met steeds een theoretisch model als kader. Eigen ervaringen en cases zijn leading. En uiteraard ontmoeten TA en VD elkaar waar het maar kan in de speelse werkvormen uit het boek Coachen met Lef!

Programma op maat

De Tour bestaat uit een programma van minimaal 3 en maximaal 6 eendaagse trainingen van 09.30 tot 17.00 uur. Je stelt zelf je unieke tourschema samen tot een programma op maat, afgestemd op jouw behoefte, tijd en mogelijkheden. A la carte touren dus.

Wil je je eigen pakket van drie dagen samen stellen? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan de krachtige combinatie van het OVK-model als intern model en als extern communicatiemodel. En maak het af met de Dramadriehoek om te kijken hoe jij of anderen zich vastzetten in een niet-effectief communicatiepatroon.

Of wat dacht je van de combi Script (je eigen levensverhaal in kaart), OVK-model als innerlijke structuur en het miniscript.

Ach, er zijn veel cocktails mogelijk. Afhankelijk van je behoefte, je instapniveau en je mogelijkheden. Ik denk graag met je mee als je zelf een module wilt samenstellen.

Een ding is zeker, hoe langer je tourt, hoe meer je gaat begrijpen en ervaren hoe TA werkt en hoe de concepten met elkaar verband houden en elkaar versterken. Bovendien maak je gegarandeerd een eigen persoonlijke reis omdat je jezelf beter gaat leren kennen en begrijpen. Je zult ervaren dat je met meer vrijheid, lef en onafhankelijkheid anderen kunt begeleiden.

TA on Tour in de praktijk

TA on Tour in de praktijk

Er zijn 2 mogelijkheden om deel te nemen aan de TA on Tour:

 1. In een 1-op-1 VIP programma waarin jezelf bepaalt wat, wanneer en welke onderdelen van TA je wilt. Deze vorm is uitermate geschikt als je wilt werken aan een professioneel en persoonlijk ontwikkelpunt. De bijeenkomsten duren steeds 3,5 uur en vinden plaats in Utrecht of een eigen geschikte locatie.
 2. In een groepsprogramma waarbij je zelf voor een groep zorgt en mij inhuurt als begeleider. Ook hierbij bepaalt de groep welke onderdelen behandeld gaan worden en wanneer. Dit doen we in een zorgvuldige intake. Het groepsprogramma bestaat uit 3 tot 6 trainingsdagen van elk 2 dagdelen. De groep varieert van 4 tot maximaal 8 deelnemers. Ik heb een eigen locatie in het mooie Hof van Barlo in Utrecht. Uiteraard is een eigen geschikte locatie mogelijk.

Het complete programma van de TA on Tour ziet er als volgt uit:

 • De kracht van aandacht. Werken met Strooks in coaching en training. De energiebalans herstellen.
 • De taal van het Script. Hoe je door goed te luisteren inzicht krijgt in het levensscript. Van moeten naar durven en willen.
 • Drivers, kwaliteit of valkuil? Hoe onze innerlijke opjutters het voor het zeggen hebben.
 • Omgaan met problemen. Hoe deal je met slachtofferschap? Hoe begeleid je de ander naar verantwoordelijkheid en eigenaarschap?
 • Beinvloeden of beïnvloed worden. Vijf communicatiestijlen als beïnvloedingsinstrument. Omgaan met hiërarchie. Het OVK-model.
 • Zo gaat het nu altijd!  Van psychologische Spel naar open en eerlijke communicatie. Doorbreken van vaste patronen in de relatie. Werken met de dramadriehoek.

Behoefte aan meer informatie?
Mail mij op mail@jacquihalmans.nl. Bellen kan ook: 06 23161248. Ik denk graag met je mee over jouw ideale tourprogramma en de mogelijkheden die er zijn.

 • Afgelopen jaar heb ik met veel plezier de TA on Tour gevolgd. Jacqui slaagt er als geen ander in om de theorie van de Transactionele Analyse te koppelen aan mooie, verhelderende en ervaringsgerichte oefeningen. Dat doet zij op een bevlogen manier die heel inspirerend en inzichtgevend is. Zij is een geweldige teamcoach-trainer en weet de groep op een hele positieve manier uit te dagen en tot succesvolle resultaten te brengen. Jacqui is een veelzijdige laagdrempelige professional die veel humor en gezelligheid mee brengt. Ik zou elke coach en trainer de TA on Tour van harte aanbevelen!

  Kootje van der Beek Coachkracht
 • Dankzij de TA on Tour heb ik mijn kennis van Transactionele analyse opgefrist en uitgebreid. Jacqui legt de materie heel goed uit en maakt dankzij voorbeelden, voordóen en verschillende werkvormen de vertaling naar de praktijk heel makkelijk. Ik heb het meteen toegepast en daardoor met coachees hun sleutel kunnen vinden tot waarderen wat ze goed kunnen én het kunnen nemen van andere besluiten wanneer nodig!

  Marisa Dijkstal Vlonck directing human potential
 • Dank je wel voor al je mooie informatie, je scherpe én warme trainersoog en bovenal je enthousiasme, de twinkeling in je ogen als je de speloefeningen begeleid. Ik heb genoten en geleerd!

  Martine Beernink Groen Licht
 • Een leerzame, leuke en creatieve tour! Veel materiaal gekregen om mee aan de slag te gaan. Fijne begeleiding, lekker veel spelen en onderbouwde theorie.zelfstandig coach?

  Hellen Overduin Zelfstandig coach
 • Hoe verder ik tourde, hoe meer kwartjes er gevallen zijn.

  Ruerdje van Mierlo Talenthuis

Start typing and press Enter to search