Professionalisering coaches en trainers

Professionalisering

Professionalisering

Coachen is zoveel meer dan het voeren van een goed gesprek of het laten naspelen van een bepaalde situatie. Coachen betekent om vanuit vertrouwen in jezelf en de coachee de ander in beweging te brengen. Coachen betekent de ander uit te nodigen om van afstand naar zichzelf te kijken, te brengen naar daar waar de emotie zit en te (ver-) leiden naar nieuwe gedachten en gedrag. Dit vraagt uiteraard om kennis, vaardigheden en ervaring. Maar het vraagt ook om een bepaalde mate van lef. Durf je als coach het even niet te weten, durf je het te laten bij de ander, durf je de verbinding aan te gaan met de ander, durf je de kern te raken en durf je in je eigen spiegel te kijken?

Voor wie?
Speciaal voor coaches, maar ook trainers, HR-medewerkers, adviseurs, coachende managers en senior medewerkers – kortom iedereen die op een professionele manier bezig is met de ontwikkeling van mensen – verzorg ik trainingen en workshops. Deze variëren van basistrainingen in coachings- en trainingsvaardigheden, trainingen teamcoaching, begeleidingsvaardigheden voor mentoren en diverse inspiratiesessies. Wat dacht je bijvoorbeeld van designsessies met behulp van Doe dit boek. Samen bouwen aan speelse en impactvolle trainings- of coachprogramma’s.

 • Door haar authentieke manier creëert ze met rust, humor, lichtheid en openheid een leeromgeving waar diepgang en kwetsbaarheid plaats krijgen. Voor mij een voorbeeld in het trainersvak.

  Boudewijn Krijger Gradior
 • Van marionet naar regisseur.

  “Hoe kun je als coach je coachee begeleiden naar meer autonomie en balans met behulp van TA? Tijdens deze dag reiken we je een waarnemingskader aan en enkele praktische tools die je direct kunt inzetten in je coaching”.

  Dit beloofde Jacqui Halmans ons in het dagprogramma van de nascholing op 10 mei en dat heeft zij helemaal waargemaakt. In heldere bewoordingen vertaalt zij de theorie naar de praktijk. Ondersteund door demonstraties en praktische oefeningen bouwt Jacqui haar training op. Tijdens deze interactieve training is niet alleen veel kennis en vaardigheid overgebracht maar vooral ook enthousiasme voor de waardevolle methodiek in de Transsectionele Analyse!

  Namens alle netwerkleden van de stichting begeleiden bij Burnout en Stress heel veel dank voor deze waardevolle dag!

  Caroline in’t Veld Vice-voorzitter

Start typing and press Enter to search